Binaların yapısına yaraşır kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler ortada, kızgın ortam koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde işlemlenmiş çelik ve çıpa bulunur.
Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın münasip standartlara ve yönetmeliklere şık olup olmadığını tespit etmek muhtevain etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.
Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.
Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan Yangın Çıkış Kapısı bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın çabucak insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son grado nazik bir öneme sahiptir.
Yangın merdiveni bapsı tasarrufında nazarıitibar edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi muhtevain hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi sinein bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Sertifikasız yangın kapıları da yakışır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir almaşık sunar.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilim verecektir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yegâne kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli bünyeda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Comments on “Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler”